Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

Греди Асса с изложба в Братислава

Н.Пр. Маргарита Ганева и проф. Греди Асса на откриването на изложбата.По покана на Н.Пр. г-жа Маргарита Ганева, посланик на България в Словакия, известният български художник проф. Греди Асса представи своята изложба „Бял скок” в една от най - представителните зали на словашката столица „Дворана”. Откриването й бе част от официалното честване на националния празник на България в Братислава.

На събитието присъстваха зам.председателят на словашката Рада, зам.министърът на културата на Словакия, многобройни представители на дипломатическия корпус, много български и словашки почитатели на изобразителното изкуство.

Заглавието на изложбата е инспирирано от стих на В. Кандински.

Греди Асса  с изложба в БратиславаПроф. Асса представи 20 платна абстрактна живопис посветена на темата „Бял скок”.

Ето и някои мисли на твореца по повод експозицята му:

"Нео–поетичен експресионизъм – рамката, която ми поставиха преди откриването на изложбата ми в Ню Йорк, ―Галерия Ню Бруъмстриит, 1996 г. Спонтанно, амбициозно и вярно с представите ми за съвременност. С това може би се доближавам до собствения си профил като творец.
Моите усилия са насочени не да изразяват, а да внушават естетиката на днешния ден. Без скорост, а само с дисциплина и вътрешно убеждение се стремя да се доближа до невидимия диалог, който остава, внушава и прави зрителя съпричастен.

Винаги съм смятал, че най-трудно се рисува връзката между събитие, пространство и време. Опитите, които правя ме карат да усещам, че мисля в тази посока. Уви, някои художници го правят без най-малката патетичност и усилие и стигат до тези невидими убежни точки на своето творчество ― с лекотата и полъха на новите си състояния. За други това е дълъг път. Аз може би съм от тях.”

Изложбата ще продължи до края месец март 2015 година, а след това ще представена и в други градове от Централна Европа.

green street banner